Tort cu ricotta si capsuni "Vis de fructe"

de Oana in Torturi, 19 Iun 2011 | 8928 vizualizari

 

Pentru nepotica mea Rebecca

 

INGREDIENTE

  • 500 g ricotta
  • 150 g iaurt cremos
  • 500 g capsuni + 100 g capsuni
  • 3 linguri cu zahar
  • 2 pliculete glatina
  • 250 g frisca lichida
  • piscoturi
  • fructe pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ricotta si capsuni "Vis de fructe":

Gelatina se hidrateaza intr-o cescuta cu apa rece. Cele 500 g capsuni se mixeaza intr-un piure fin, se amesteca cu zaharul si se incalzesc usor pe foc, pana la punctul de fierbere. Se opreste focul si se amesteca gelatina pana se topeste. Se pune apoi la racit. Intre timp se mixeaza branza ricotta cu iaurt, apoi se incorporeaza piureul de capsuni si frisca batuta bine. Cele 100 g de capsuni se taie felii si se incorporeaza in crema. Intr-o forma de tort cu pereti detasabili se aseaza piscoturle la baza si de jur imprejur si se toarna amestecul de branza si capsuni. Se pune tortul la rece. Se decoreaza dupa ce s-a intarit crema. Am folosit cateva felii de manga, de piersica, cirese, capsuni, agrise rosii.

TIPS-URI

1

In loc de branza ricotta se poate folosi branza de vaci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ricotta si capsuni "Vis de fructe"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

adry88 1

02.07.2011, 17:12

imi place la nebunie felicitari

Dya Daniela Andrei 1

13.08.2012, 09:44

hm,,, nu am cuvinte!

Valclaudia 1

20.08.2012, 21:21

... lipsea un trandafir.... ...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort padurea neagra